Arnøy IL

Arnøy IL er Arnøyas idrettslag med aktiviteter for barn og voksne både sommer og vinter. arnoyhamn.no legger derfor ut litt om aktivitetene som idrettslaget organiserer.

Fotball

På sommeren har laget stått for fotballaktivitet i aldersbestemte klasser. Tidligere år har barn helt nede i 6 års alderen, vært med på fotballturer til nabobygder i nordtroms, samt vært på fotballturneringer i Nordreisa og Gratangen. Dette har vært fantastiske turer, hvor spillerne har møtt lag fra Finnmark i nord til Nordland i sør.

For sesongen 2010 jobber vi med å igjen få opp aktiviteten for aldersbestemt fotball. Det planlegges også å dra på turnering sommeren 2010. Altaturneringen er nevnt som en av de heteste kandidatene.

Treninger om sommeren har blitt gjennomført på fotballbanen i Arnøyhamn, samt i ballbingene i Årviksand og Arnøyhamn. Om vinteren flyttes treningen innendørs til gymsalen ved Arnøyhamn skole. Det er og mulig å gjennomføre treninger i gymsalen på Årviksand skole. Treningstider for gymsalen i Arnøyhamn følger nedenfor.

Svømmehallen

Vinterstid er også svømmetid for barn og voksne i bassenget på Arnøyhamn skole. Svømmehallen er et populært tilbud når vinteren setter inn. Mange voksne benytter seg av tidene som Arnøy IL har reservert i svømmehallen. Tidene følger nedenfor.

Ski

Vinteren er også tid for ski. Både i Årviksand og i Arnøyhamn gjennomføres ukentlige skirenn for barn og unge. Selv om rennene er spesielt lagt til rette for barn, kan voksne også delta for å teste glien på skiene. Løypene er ikke harde og det er ikke nødvendig med spesielle skiferdigheter for å delta. Tidene for når skirennene arrangeres, legges ut når sesongen kommer skikkelig i gang.

Arnøyrennet

Hvert år når forholdene ligger til rette, arrangeres Arnøyrennet på påskeaften. Arnøyrennet er et ca. 1 mil langt skirenn i klassisk stil, som går fra Arnøyhamn grendehus. Løypa går innover Grunnfjorddalen til en «suppestasjon», og returnerer til Grendehuset hvor det serveres middag for deltakere og tilskuere. Det er ingen aldersgrense for deltakerne på den lange løypa, men for å få godkjent løpet, må deltakeren gå selv hele veien. Det deles ut premier etter at alle har kommet i mål. Det deles og ut statuetter til deltakere som har gått 5 – 10 – 15 – 20 – 25 – osv år. Etter starten på Arnøyrennet, arrangeres det et barneskirenn for de minste. Alle som deltar på barneskirettet får diplom for deltakelse. Mer informasjon om Arnøyrennet vil bli lagt ut, når vi nærmer oss påsken 2010.

Gymsalen

Treningstider ved Arnøyhamn skole tildelt Arnøy IL for gymsal.
Fredag: 21.00 – 23.00 Fotballtrening for ungdom. Ansv: Ørjan Pedersen

Fotballhistorie

Kurt har sendt oss en historisk oversikt over seniorfotballen i klubben. Den kan du lese her (pdf-format)