Bøker med tilknytning til bygda

De siste årene har det kommet ut en del bøker/dokumentarer som handler om bygda/øya vår, eller har blitt skrevet av forfattere som er oppvokst i bygda.

Odd Haugstad har gitt ut bildeboka «Arnøya, midnattsolens øy» og dokumentarene «Melkebåten», «Et liv til sjøs» og «Nyeng forliser». Irene Larsen har gitt ut romanen «Der det gror skierri», der det går an å kjenne igjen problemstillinger fra øya vår, samt diktbøkene «Anemonepust» og «Framtida er ein stad til høgre for tavlekanten». Irene sine bøker er fortsatt å få kjøpt på Bygdebutikken i Arnøyhamn. Grete Andrea Kvaal sin bildedokumentar om Karen Anna har flere kapittel fra Arnøya. Så må vi ta med den mest omfattende dokumentaren som noengang har vært gitt ut om øya, nemlig «Island voices», skrevet av John C. Kennedy, som bodde et år i Årvik med familien for noen år tilbake. For å lese den, må du beherske engelsk. Den kan fortsatt bestilles på Eburon forlag i Nederland.